Cum depozitezi lenjeria de pat in siguranta?

Fie ca doresti sa pastrezi lenjeriile de pat de o calitate superioara pentru momentele speciale din viata ta sau ca doresti sa le lasi mostenire generatiilor viitoare, este foarte important sa le depozitezi cu grija, pentru a evita deteriorarea lor.

Casa G&D iti ofera 8 sfaturi pentru o impachetare si depozitare adecvata a lenjeriilor de pat, astfel incat sa fie pastrate in siguranta, pe termen lung.

  1. Dezinfecteaza cu grija lenjeria inainte de a o depozita! Este important sa fie spalata la temperatura potrivita si clatita bine. Adauga si balsam la programul de spalare folosit, astfel incat lenjeria sa aiba un miros placut.

  2. Calca lenjeria cu grija, pentru a completa procesul de dezinfectare, la temperatura recomadata de eticheta, pentru a evita arderea tesaturii.

  3. inainte de a pune lenjeria in dulap, tapeteaza-l cu hartie sau cu un prosop mai vechi, pentru a evita patarea lenjeriei.

  4. Pentru a economisi spatiul de depozitare, este important sa impaturesti corect lenjeria inainte a o pune in sifonier. impatureste-o in forma de dreptunghi sau patrat, imediat dupa ce a fost calcata, pentru a evita dungile inestetice

  5. O alta modalitate de depozitare a lenjeriei o reprezinta sacii de vacuum care protejeaza foarte bine lenjeria, inclusiv de umezeala din aer, insa, pentru a evita ”turtirea pernelor si a plapumei” nu elimina aerul din saci.

  6. Adauga pungi cu lavanda sau pastile de naftalina frumos mirositoare, pentru a elimina moliile si a pastra un miros placut lenjeriei de pat.

  7. Daca locuiesti intr-un spatiu foarte mic, foloseste cutii de depozitare speciale, din lemn, carton sau material textil care pot fi puse pe dulap sau sub pat.

  8. Nu depozita lenjeriile de pat din fibre naturale in cutii sau pungi de plastic pentru a evita aparitia petelor galbene, deoarece o tesatura naturala trebuie sa respire.

About The Author

%d