Superstitii si obiceiuri de Anul Nou

REVELION 2020

Anul Nou este un prilej de bucurie si sarbatoare pentru multi dintre noi. Dar este si un moment in care se face analiza anului care a trecut si se incep proiecte noi.

Exista cateva obiceiuri si superstitii care au supravietuit de-a lungul generatiilor, precum si altele imprumutate de la alte popoare.

Majoritatea obiceiurilor si superstitiilor se refera la activitati care sa atraga prosperitatea si norocul in anul care vine.

Printre cele mai cunoscute si intalnite superstitii:

1. Bani în buzunar de Revelion

Anul Nou nu trebuie să te prindă fără bani în buzunar. Se spune că cei care respectă această superstiție vor avea parte de prosperitate și câștiguri financiare pe tot parcursul anului ce urmează. În plus, tradiția spune că înainte ca noul an să înceapă ar fi bine să scăpăm de datorii, asta pentru a nu rămâne datori tot anul.

Pe lângă bani, în anumite zone ale țării oamenii țin în buzunar de Revelion boabe de grâu pentru a avea belșug în anul ce vine, dar și usturoi pentru a-i feri de spiritele rele.

 

2. Haine noi si roșii de Revelion

Tradiția spune că cei ce poară haine noi și colorate în roșu vor avea parte de noroc tot anul și vor atrage numai energiile pozitive. Totodata, se spune ca ai parte de dragoste in anul care vine daca porti lenjerie rosie in noaptea de Revelion.

 

3. Dorinta din Noaptea dintre Ani

Se spune ca este bine sa-ti pui o dorinta in Noaptea de Revelion, la miezul noptii si ea se va implini in anul care vine.

 

4. Meniul special de Revelion

In noaptea de Revelion nu se mananca deloc carne de pasare, ca sa ”nu risipesti ca gaina”, in anul viitor. Traditia spune ca este bine sa mananci peste, ca sa treci prin necazuri ca pestele prin apa si, mai ales, sa mananci boabe de strugure care sunt aducatoare de noroc.

 

5. Nu se da nimic din casa in a doua zi de Revelion

Traditia spune ca nu este bine sa dai nimic din casa in prima zi din An: nu se scoate gunoiul, nu se imprumuta bani sau obiecte, nu se platesc taxe sau datorii, toate aceste activitati fiind considerate ca atrag saracia.

Si nu uita sa sa verifici cum a crescut graul pus in noaptea de Sfantul Andrei, pentru a verifica previziunile pentru anul viitor! 

%d blogeri au apreciat: