LibFest, maraton pentru iubitorii de carte – 130 de lansari si dialoguri cu autorii momentului.

LibFest, maraton pentru iubitorii de carte - 130 de lansari si dialoguri cu autorii momentului.

LibFest, maraton pentru iubitorii de carte – 130 de lansari si dialoguri cu autorii momentului.

Eric-Emmanuel Schmitt, Ismail Kadare, Irvin Yalom, Mircea Cartarescu, Radu Paraschivescu, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Gáspár György si alti peste 100 scriitori internationali si romani au discutat despre carti sau si-au lansat cele mai noi volume in cadrul celor 130 de evenimente din programul LibFest, targul online de carte si experiente culturale organizat de Libris.ro intre 25-28 martie.

Peste 100 de edituri si-au prezentat titlurile proaspat scoase din tipar, cartile bestseller si volume-eveniment in standuri virtuale pe pagina oficiala a evenimentului, gazduita de Libris.ro. Vizitatorii au regasit peste 25.000 de titluri, insumand 1 milion de volume, toate la reducere. Discounturile acordate in cele patru zile de targ online de carte au variat intre 15% si 80%. 3.000 dintre cartile prezentate in cadrul LibFest au avut autograful autorului. De asemenea, evenimentul a reunit un numar impresionant de lansari online de carte si dialoguri, alaturi de autori si nume consacrate din piata de carte, psihologi, jurnalisti si creatori de continut.

Printre autorii care au conturat experienta culturala la LibFest, intre 25 si 28 martie, se numara Eric Emmanuel Schmitt, Ismail Kadare, Mircea Cartarescu, Radu Paraschivescu, Maia Morgenstern, Ana Blandiana, Teodor Baconschi, Petronela Rotar, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Cristina Andone, Alex Donovici, Eugen Simion sau Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei.

”Experienta culturala dintr-un targ de carte este definita de interactiunea cu autorii, de discutiile si dezbaterile pe marginea cartilor, de volumele cu autograf si de noutatile editoriale. Ne-am propus sa transferam aceasta experienta in online si am reusit sa aducem alaturi de noi nu doar un numar impresionant de titluri si volume disponibile, ci si de autori si oameni de carte care se vor afla in dialog in cele 100 de ore de targ. Vom avea printre noi, live, autori internationali cum sunt Timothy Caulfield, Phill Teer, Johana Gustawsson si Annamaria Alfier. Contextul si digitalizarea ne ofera sansa de a explora astfel de participari remote, facilitand accesul publicului larg la acesti autori apreciati”, a declarat Laura Teposu, CEO si co-fondator Libris.ro.

Startul evenimentelor din cadrul LibFest are loc joi, 25 martie, la ora 10:00, fiecare zi de targ avand cel putin un eveniment programat la fiecare jumatate de ora. Interventiile vor fi disponibile atat live, cat si sub forma de inregistrare, pe site, pe pagina de Facebook a Libris.ro si a evenimentului dedicat, precum si pe canalul de YouTube Libris.ro.

Printre autorii romani care au intrat in dialog live in cadrul LibFest se numara Mircea Cartarescu, Ioana Chicet – Macoveiciuc, Ioana Nicolae, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Teodor Baconschi, Niculina Gheorghita, Alec Blenche, Otilia Mantelers si multi altii.

Peste 130 lansari de carte si dialoguri

Printre cele mai asteptate momente ale evenimentului se numara lansarile de carte, multe dintre titluri fiind in prezent disponibile pe precomanda. In cele patru zile de targ au fost comandate titluri precum:

  • Raspunsuri scurte la marile intrebari – Stephen Hawking
  • O chestiune de viata dupa moarte – Irvin Yalom si Marilyn Yalom
  • Nepovestitele iubiri. 7 minibiografii sentimentale – Tatiana Niculescu
  • Sa nu ne facem de ras in fata furnicilor – Iv Cel Naiv
  • Copilul tau. Parintii tai. Tu. – Ioana Chicet-Macoveiciuc.
  • Dimineti la cafe Ronstand – Ismail Kadare
  • Auschwitz, ultima statie – Eddy de Wind
  • Jurnalul unei iubiri pierdute -Eric Emmanuel Schmitt
  • Jurnal din anul Nobelului – Jose Saramago

Pentru a pastra aerul unui targ de carte autentic, LibFest a pregatit 3.000 de volume ce vor fi livrate cu autograful autorului. Printre cei care au daruit semnatura pe prima pagina a volumelor lor se numara: Cristian Fulas, Andreea Rasuceanu, Bogdan Raileanu, Vasile Ernu, Varujan Vosganian, Tudor Ganea, Teodor Baconschi, Mircea Cartarescu, Radu Paraschivescu, Cristina Andone, Simona Antonescu, Maria Orban, Iv cel Naiv, Anca Ghinea, Alex Donovici, Maia Morgenstern, Corina Chiriac si multi altii.

LibFest a adus si noutati editoriale dedicate micilor cititori, dar si aparitii editoriale dedicate parintilor. De la Alec Blenche si Ioana Chicet-Macoveiciuc, pana la Gáspár György, Otilia Mentelers sau Petronela Rotar, targul a gazduit dialoguri pe teme dedicate dezvoltarii emotionale a celor mici, si a celor mari.

 

Despre LIBRIS.RO

Fondat in 2009, Libris.ro este o afacere 100% romaneasca si cea mai mare librarie online din Romania. In peste 11 ani de la infiintare, libraria online Libris.ro a expediat 2.5 milioane de comenzi catre milioane de romani din intreaga lume. Peste 300.000 de titluri in romana si engleza stau la dispozitia cititorilor pe Libris.ro, alaturi de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme si cadouri.

Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alaturat Organizatiei Salvati Copiii in proiectul de reducere a mortalitatii infantile din Romania. Astfel, prin intermediul cititorilor care au donat pe site-ul Libris.ro, s-au strans peste 500.000 euro, suma folosita pentru dotarea cu echipamente a 14 unitati medicale din Romania, precum si pentru dotarea bibliotecilor scolare din Romania, prin proiectul CarteTeca.

Din martie 2018, Libris.ro a demarat campania #RespectYourself – Ofera-ti timp pentru lectura, proiect prin care isi propune sa prezinte lectura din perspectiva unei activitati care inseamna respect fata de sine, preocupare pentru autocunoastere si dezvoltare. Un pas firesc a fost acela de a continua promovarea lecturii si in randul celor mici, astfel ca in 2019 Libris a lansat, impreuna cu Salvati Copiii Romania proiectul CarteTeca – O singura carte, sanse infinite, cu scopul de a aduce in bibliotecile scolare titluri noi, atractive si atat de necesare dezvoltarii armonioase a noilor generatii.

About The Author

%d