A inceput elefantFest – Cel mai mare targ de carte online

elefantfest

În perioada 19-25 octombrie 2020, elefant.ro organizeaza elefantFest, târgul de carte ce s-a dovedit încă de la prima ediție un adevărat punct de atracție pentru pasionații de lectură din întreaga țară. La ediția inaugurală din luna mai au participat peste un milion de cititori, iar amprenta online a evenimentului a depășit 2,5 de milioane de vizualizări, în doar 5 zile.

La ediția a doua, organizată și de această dată exclusiv online, elefantFest propune câteva noutăți importante:

Evenimentul se va desfășura și pe elefant.md, astfel încât cititorii din Republica Moldova vor avea acces direct la toate evenimentele pregătite de organizatori.
Japonia va fi țara cu statut de invitat special la elefantFest. Un stand special va fi dedicat autorilor japonezi, iar multe alte surprize sunt pregătite de elefant.ro în parteneriat cu alte entități reprezentante ale țării invitate. Participarea Japoniei ca invitat special la elefantFest este posibilă cu sprijinul Ambasadei Japoniei în România.
Scriitori cu renume internațional și multe alte personalități vor interacționa cu cititorii români, conform unui calendar de lansări ce urmează a fi comunicat. Pasionații de lectură vor regăsi printre ei pe unii dintre autorii celor mai importante best-sellers din acest moment.

“Încă din primăvară, de la prima ediție, ne-am propus ca elefantFest să fie un târg pentru toți românii, diferit ca mod de exprimare și organizare, dar totuși cu aroma târgurilor de carte tradiționale. Acum elefantFest este acel loc unde pasionații de lectură și autorii se întâlnesc, își împărtășesc ideile, viziunea, un loc plin de inspirație și, de ce nu, un spațiu multicultural. Mulțumim Ambasadei Japoniei în România și Excelenței Sale Domnului Ambasador Hitoshi Noda, pentru sprijinul acordat la această ediție. Suntem bucuroși să avem ca țară invitată Japonia, binecunoscută pentru aplecarea sa către cultură și pentru autorii consacrați pe care i-a oferit literaturii universale”, afirmă Sergiu Chircă, CEO elefant.ro.

“Deși Japonia și România sunt două țări îndepărtate din punct de vedere geografic, în România se publică foarte multe traduceri din literatura japoneză și sunt foarte bucuros să observ că publicul din România este apropiat spiritual de Japonia. Sunt încrezător că această ediție a elefantFest va reprezenta un bun prilej pentru ca și mai mulți cetățeni români să devină interesați de Japonia, să își mențină acest interes și după încheierea evenimentului și să devină, pe viitor, punți de legătură între Japonia și România. ”, declară E.S. Dl. Ambasador Hitoshi Noda.

În afara promovării noutăților editoriale și a interacțiunii cititorilor cu autorii preferați, elefantFest își propune, ca și la prima ediție, să sprijine întreaga industrie de carte, într-o perioadă în care criza generată de pandemia Covid-19 își pune amprenta puternic și asupra acestui domeniu.

La prima ediție a elefantFest au participat aproape 40 de edituri importante din țară și din afară, peste 50 de evenimente online cu autori de renume au fost organizate în cele 5 zile de târg și sute de volume cu autograf au ajuns la cititori. Ca și la ediția anterioară, elefantFest va găzdui și un stand internațional de carte în limba engleză.

About The Author

%d