Reclame în Retrospectivă – Made in RO: muzeu pop-up de publicitate și branduri românești revine cu a treia ediție, inMega Mall

★★★ A treia ediție a muzeului Made in RO cuprinde două evenimente principale importante, primul la Mega Mall in octombrie, al doilea la ARCUB, in noiembrie!

✨ Reclame în Retrospectivă găzduite la Mega Mall Bucuresti
• Made in RO: muzeu pop-up de publicitate și branduri românești revine cu a treia ediție, luând startul cu o expoziție cu parfum retro de neratat, între 2-18 octombrie, cu intrare gratuită!

? O călătorie nostalgică și plină de umor în ultimii 150 de ani de creație publicitară și mărci care au făcut istorie: vino să descoperi ce era de bonton pe vremuri, explorând în avanpremieră peste 500 de exponate care reprezintă povestea unor branduri celebre din viața cotidiană

★ Expoziţia este o ocazie unică pentru publicul din București de a explora peste 500 de obiecte autentice de memorabilia și artefacte, precum ambalaje, afișe, materiale grafice, propagandă politică, postere, machete, ziare și reviste cu reclame, produse casnice de larg consum, cosmetice, jucării, textile, electronice și electrocasnice, produse alimentare, clipuri TV cu reclame sau transmise la Radio, studii de caz pe campanii de publicitate și antreprenori români, reclame din arhive și multe altele.

★Selecţia cuprinde piese autentice din patru perioade de timp distincte: antebelic, interbelic, perioada comunistă și întoarcerea la capitalismul din perioada contemporană – conţinând atât printuri (afişe, ziare, reviste), cât şi obiecte reprezentative pentru designul de produs de larg consum al acestor vremuri. Decorurile autentice și colecțiile prezentate vor purta vizitatorii într-un tur fascinant al amintirilor, dar vor și radiografia felul în care România a trecut prin schimbările de consum, de mentalități, de lifestyle și economice de-a lungul vremii, prin câteva branduri și campanii publicitare care au făcut carieră. Este un mod inedit de a privi de ce „reclama este sufletul comerțului” prin lucrurile pe care generații întregi, familiile noastre le-au cumpărat și au crezut că le vor îmbunătăți statutul social sau erau simple uzanțe zilnice, dar mai ales prin vocea publicității care a reflectat societatea per ansamblu.  

Expoziția va readuce la viață o lume uitată, de explorat, reprezentând un punct de întâlnire între generații, nostalgici și pasionați deopotrivă, reprezentând un tunel în trecut, dar și în prezent, către ultimii 150 de ani, văzuți prin prisma creației publicitare, a industriilor creative autohtone, a obiectelor de larg consum fabricate în România și a antreprenoriatului 100% Made in RO.

Ediția a treia a  muzeului de publicitate și branduri Made in RO va continua în luna noiembrie, la Arcub, printr-o componentă educativă complexă, aplicată prin expoziții, conferințe, tururi ghidate, podcast-uri și ateliere creative, masterclass-uri și spații experiențiale pentru pasionații de arte vizuale, design, modă, publicitate, istoria media, personalități și practicieni din domeniul comunicării, dar și publicul larg, nostalgic sau amator al mărcilor naționale. Evenimentul de anul acesta va marca, de asemenea, și construirea primului muzeu virtual de publicitate și branduri românești, care reprezintă o cronică digitală a memoriei industriilor creative din România, cuprinzând tururi virtuale, articole, analize, fotografii de arhivă, fragmente din presa din țară, dar mai ales digitizarea unei părți din colecțiile expuse din expoziție pe website-ul dedicat proiectului www.muzeulpublicitatii.ro.

? Expoziția deschide seria de evenimente organizate sub umbrela muzeului temporar Made in RO, din perioada 3-18 noiembrie, la Arcub-Hanul Gabroveni.

================================

• Colecții și colecționari principali: Florian Ciobanu // Reclame Vechi, Alexandru Stoian // Asociația Cultural-Educativă pentru Protejarea Patrimoniului Tehnic, Științific și Istoric „Suntem România” și Cristian și Mihai Dumitru // Asociatia Muzeul Jucariilor din Bucuresti, precum și multe alte colecții private.

• Mai multe informații interesante despre programul complet al evenimentului se regăsesc pe website-ul oficial al muzeului – https://muzeulpublicitatii.ro/

================================
❗ Made in Ro: muzeu de publicitate și branduri românești este un proiect:

Inițiat și organizat de: Asociația ESCU
În parteneriat și cu găzduirea: Mega Mall Bucuresti
Co-finanțat de: AFCN
Comunicat de: Line Agency

*** Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

About The Author

%d