Restaurantele se vor putea deschide incepand cu 1 septembrie

Restaurantele se vor putea deschide incepand cu 1 septembrie

Luni, premierul Ludovic Orban a declarat că restaurantele ar putea fi deschise, cel mai probabil, de la 1 septembrie, o decizie în acest sens urmând a fi luată în cursul săptămânii.

Orban a avansat ca termen probabil pentru redeschiderea restaurantelor începutul lunii septembrie deoarece temperaturile scăzute înregistrate deja în zona montană vor face dificilă servirea mesei în spaţii deschise.

Premierul a adăugat că se analizează şi posibilitatea reluării vieţii culturale în spaţii închise.

„Discutăm de posibilitatea reluării activităţii în instituţii de cultură, în teatre, în cinematografe, sigur, cu un set de condiţii: distanţare, portul măştii, dezinfectare şi alte posibile soluţii pentru reducerea riscului de răspândire”, a afirmat Ludovic Orban.

În ceea ce priveşte prezenţa spectatorilor pe stadioane, prim-ministrul a subliniat faptul că galeriile echipelor sunt foarte greu de controlat şi că, în aceste condiţii, riscul de transmitere a noului coronavirus este foarte mare, dar dacă scade numărul de infectări şi într-o localitate nu e niciun caz, se poate ajunge şi la meciuri cu public.

About The Author

%d