8 exercitii de Aqua Gym pe care sa le incercati vara asta la piscina

Aqua Gym

Aquagym inseamna gimnastica in apa, adica o serie de exercitii care implica intregul corp, concepute pentru miscare in apa. Exercitiile de aqua gym au avantajul ca modeleaza formele pentru ca sunt foarte solicitante si trebuie sa depui mai mult efort pentru a te misca.

Exista mai multe tipuri de exercitii de aqua gym, cu grade diferite de dificultate, insa majoritatea sunt simple, usor de efectuat, de aceea este un sport care se adreseaza tuturor, inclusiv persoanelor in varsta, femeilor insarcinate si copiilor. Indiferent daca doriti sa va alaturati unui curs de aqua gym tinut de un instructor profesionist sau preferati sa faceti antrenamentele in ritmul dumneavoastra, puteti sa folositi exercitiile de mai jos ca sursa de inspiratie.

Exercitiul nr. 1: Plimbare in apa

Mergeti in apa cu pasi repezi ridicand genunchii cat de sus puteti. Mainile pe langa corp. Continuati mersul grabind ritmul si tinand bratele ridicate in fata. Exercitiul tonifica muschii fesieri si gambele!

Exercitiul nr. 2: Miscari laterale cu bratele

Continuati mersul in apa cu pasi repezi, ridicand bratele in lateral. Miscati-va bratele in acelasi ritm cu picioarele. incercati sa indepartati apa cu mainile in timpul acestor miscari.

Exercitiul nr. 3: Ridicari alternative

Stati in picioare in piscina si ridicati un picior, apoi atingeti-i degetele cu mana opusa. Schimbati mereu piciorul si faceti asta de cel putin 10 ori cu fiecare picior. Acest exercitiu este foarte bun pentru tonifierea feselor.

Exercitiul nr. 4: Fandari in fata

Mainile pe solduri. Pasiti inainte cu piciorul drept, coborandu-va corpul pana cand ambii genunchi sunt indoiti la un unghi de 90 de grade. tineti spatele drept si barbia ridicata iar muschii abdominali sa fie trasi inauntru. Repetati de 10 ori cu piciorul drept, apoi si cu piciorul stang. Fandarile in fata maresc forta si flexibilitatea picioarelor, tonifiaza muschii fesieri si ard grasimile.

Exercitiul nr. 5: Aplecari laterale

Stati drept tinand bratele ridicate si podurile palmelor lipite. Departati picioarele la nivelul umerilor. tinand spatele drept si capul sus, aplecati-va in lateral din dreptul taliei in partea stanga cat de mult puteti, apoi in partea dreapta. Repetati de 10 ori in fiecare parte. Aceste exercitii modeleaza muschii laterali ai abodomenului.

Exercitiul nr. 6: Genuflexiuni in apa

Stati drept tinand bratele ridicate si podurile palmelor lipite. tineti picioarele departate la nivelul umerilor. Faceti genuflexiuni tinand spatele drept si capul sus. Genuflexiunile contribuie la arderea grasimilor, tonifica picioarele, fortifica musculatura partii inferioare a corpului si, totodata, modeleaza posteriorul.

Exercitiul nr. 7: Bicicleta in apa

Cu bratele rezemate de bara laterala sau de marginea piscinei, ridicati picioarele pana la suprafata apei, apoi faceti bicicleta cu miscari cat mai rapide timp de 30 de secunde. Tonifica picioarele, abdomenul si bratele.

Execitiul nr. 8: Ridicarea genunchilor la piept

Stand rezemati cu bratele de bara laterala a piscinei, ridicati picioarele la orizontala; aduceti genunchii la piept, ii tineti cateva secunde, apoi intindeti picioarele. Se executa 10 repetari.

Se incheie cu exercitii de respiratie, distractive si usoare ca sa genereze buna dispozitie si amuzament.

Material realizat de Corin Romanescu, Owner al Centrului de Evenimente The President, in cadrul programului educational ”Sanatate prin Aqua Gym”

Despre „Sanatate prin aqua gym”

Proiectul de educare si promovare a sanatatii prin miscare cu titlul ”Sanatate prin aqua gym” a fost lansat in 2018 sub forma unui program pilot desfasurat timp de 1 luna, in perioada 14 august – 15 septembrie 2018.

A doua editie a programului educational se desfasoara in perioada 11 iulie – 15 septembrie 2019 si cuprinde un program de sedinte de aqua gym desfasurate la The President Pool & Lounge, precum si o serie de materiale informative referitoare la gimnastica in apa si la activitatile de combatere a sedentarismului.

Activitatile de aqua gym sunt anuntate pe pagina de Facebook si pe site-ul www.the-president.ro.

Abonatii complexului beneficiaza de participare gratuita la toate sedintele de Aqua Gym.

Pe durata activitatilor de gimnastica in apa, atmosfera de distractie si vacanta va fi intretinuta de partenerii proiectului: DJ Nicolow, DJ Suru, DJ Avi Pasko si DJ Nicolle B.

Proiectul „Sanatate prin aqua gym” este sprijinit de 14 parteneri media: ACCMediaChannel, Bucuresti Life, Bucurestii vechi si noi, Clarissa, DacicCool, Fashion8, IQool, Mujer, PRwave, Restocracy, Restaurante-Bucuresti.ro, StyleAndTheCity.ro, Viata Bucurestiului, Vipstyle.

Afis aqua gym final 2019Despre The President Pool & Lounge

Situat pe malul Lacului Tei si inconjurat de vegetatia parcului cu acelasi nume, The President Pool & Lounge face parte din Centrul de Evenimente The President, un complex special amenajat pentru evenimente private sau corporate, de diferite dimensiuni. Complexul ofera servicii de 5 stele in acest sezon estival: dusuri interioare si exterioare cu apa calda, 200 de vestiare cu cheie pentru depozitarea obiectelor personale, sezlonguri si umbrele de soare incluse in pret, abonamente de sezon la preturi speciale.

Detalii si rezervari:
Telefon: 0763 550 406, 0760 087 384, 0766 747 379
office@president-events.ro
Adresa: B-dul Lacul Tei, nr. 145, Sector 2, Bucuresti (in Parcul Tei – pe malul lacului)

https://www.the-president.ro/

About The Author

%d