3 concerte consecutive în Piața Constituției, la Zilele Bucureștiului 2018

In luna septembrie, Primaria Municipiului Bucuresti prin prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează o noua editie “Zilele Bucurestiului” pentru a marca două evenimente importante din istorie: aniversarea a 559 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Zilele Bucurestiului 2018

Seria de evenimente Zilele Bucurestiului 2018 va avea loc in perioada 21 – 23 septembrie 2018, în Piața Constituției si va cuprinde 3 concerte consecutive:

Concert GHEORGHE ZAMFIR

Vineri, 21 septembrie 2018, va avea loc un concert extraordinar GHEORGHE ZAMFIR. Evenimentul va fi dedicat întregii sale cariere, având invitați numeroși artiști de talie națională și internațională.

GHEORGHE ZAMFIR este un reprezentant al muzicii populare și clasice pentru nai în peisajul artistic mondial, obținând peste 120 de discuri de aur și platină, compozitor, dirijor, poet și creator de naiuri, un simbol al României, fiind Ambasadorul Turismului Românesc. Programul cuprinde muzica folclorica, muzică simfonică și muzică de film. Invitat special în cadrul concertului va fi artistul francez Enrico Macias.

A V-a ediție iMapp Bucharest și concert HURTS

Ziua de sâmbătă, 22 septembrie 2018, este marcată de organizarea celei de-a V-a ediții a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume, un concurs internațional care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul direct pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului. De-a lungul celor patru ediții, iMapp a reunit un public de peste 240.000 de spectatori.

Concert ROD STEWART

Duminica, 23 septembrie 2018, va fi organizat un concert live ROD STEWART, in Piata Constitutiei

ROD STEWART va concerta pentru prima dată după 23 de ani în România, în Piața Constituției din Capitală, încheind seria celor trei evenimente dedicate aniversării a 559 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului și celebrării Centenarului Marii Uniri.

În cariera sa de peste 50 de ani, artistul a acumulat vânzări din peste 200 de milioane de albume și single-uri și a câștigat comunități de fani din întreaga lume. În anul 2016, a primit titlul onorific de Cavaler din partea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a pentru contribuțiile sale în muzică și pentru actele caritabile.

În deschiderea concertului, va urca pe scenă trupa VUNK, una din cele mai cunoscute formații de pop-rock din România, cu hituri precum „Pleacă”, „Așa și” sau „1000”.

Conform organizatorilor, obiectivul celor trei zile de sărbătoare este de a pune Bucureștiul pe harta evenimentelor de amploare din Europa, care încurajează turismul de festival.

Accesul este gratuit și se face, în fiecare dintre cele trei zile, începând cu ora 17:00.

Sursa stire: site Creart

 

About The Author

%d