Meniul de nunta este unul dintre cele mai importante aspecte al evenimentului, alaturi de muzica si aranjarea salii. Ba chiar, pentru ca suntem un popor gurmand, unii ar putea spune ca mancarea si bautura reprezinta punctul central al petrecerii, deoarece ele pot da tonul distractiei (sau nu). Fiindca putini invitati isi vor aminti daca aranjamentele florale au fost naturale sau artificiale, dar, cu siguranta, vor sti daca s-au ridicat de la masa flamanzi sau nu.

De aceea, un meniu indestulator, bine pregatit si gustos, alaturi de un Open Bar consistent reprezinta un punct forte al petrecerii si merita sa fie tratat cu mare atentie.

Magic Ballroom by Hop Garden iti pune la dispozitie cateva sfaturi care sa te ajute la stabilirea unui meniu care sa le lase invitatilor o impresie buna si, de ce nu, sa-i ajute pe miri sa-si acopere costurile.

Meniul de nunta se compune din: meniul de mancare, meniul de bauturi si tortul miresei.

La randul lui, meniul de mancare are 4 parti, clar delimitate in timp: Antreu, Peste (sau supa de pui in unele regiuni), Sarmale si Fel Principal aka friptura.

Unele restaurante ofera si o gustare inainte de antreu sub forma unor snack-uri, covrigei sau salate, puse pe masa la sosirea invitatilor.

Chiar daca toate felurile de mancare au gradul lor de importanta, de departe cel mai abundent trebuie sa fie Antreul.

De ce? Pentru ca el este primul si va da tonul impresiei generale a invitatilor. si, nu in ultimul rand, pentru ca, avand multe pozitii, este imposibil ca cel putin o parte din preparate sa nu fie gustul invitatilor, oricat ar fi de mofturosi.

Un extrasfat!
Daca ai un meniu mai sofisticat dar stii ca printre invitati ai si persoane cu gusturi mai simple, include in Antreu si preparate mai cunoscute, gen chiftelute sau ciupercute umplute. in felul asta te asiguri ca si invitatii care evita preparatele pe care nu le cunosc mananca aperitiv.

Pestele (sau supa de gaina din Banat si Ardeal) este al doilea preparat ce va fi servit la nunta, cam la doua ore dupa antreu. Indiferent de tipul de peste si felul in care este pregatit, asigura-te ca este gustos! De aceea, o degustare prealabila (cu cateva saptamani inainte) a tuturor preparatelor din meniu este foarte importanta pentru ca, in caz ca nu-ti place unul dintre feluri, sa il poti inlocui inainte de a tipari meniurile.

Sarmalele in foi de varza, cel de-al treilea fel de mancare din meniul de nunta, sunt servite de majoritatea saloanelor cu smantana, ardei iute si mamaliguta. Unele restaurante ofera si sarmale in foi de vita, incluse in pret. insa, chiar daca iubesti acest preparat, evita sa servesti doar sarmale in foi de vita. Majoritatea oamenilor nu le agreeaza si sunt sanse mari sa ramana in farfurie.

Felul principal sau friptura este ultimul fel de mancare inainte de tort si cel care ramane cel mai des in farfurie, daca celelalte preparate din meniu au fost in cantitate indestulatoare. De obicei saloanele serioase includ in friptura cel putin doua tipuri de carne, alaturi de garnitura si salata, astfel ca este nu doar cel mai consistent fel de mancare, dar si unul dintre cele mai gustoase, iar riscul ca unii dintre invitati sa nu gaseasca cel putin ceva din farfurie pe gustul lor este foarte mic.

Tortul miresei este punctul culminant al evenimentului (dupa dansul mirilor) si un prilej de poze si glume pentru nasi, miri si invitati. De aceea, fie ca este inclus sau nu in meniul platit restaurantului, este important sa fie cat mai atractiv si mai impunator, impodobit cu flori si decoratiuni comestibile

Barul de Bauturi este, alaturi de meniul de mancare si de muzica, ceea ce vor retine invitatii la eveniment. Din acest motiv este extrem de important sa fie cat mai bine aprovizionat, cat mai diversificat si, mai ales, cu servire nelimitata. De aceea, daca restaurantul are aceasta optiune, alege un Open Bar fara sa mai stai pe ganduri. Pentru linistea ta sufleteasca si un eveniment relaxat, este bine ca tot ce tine de mancare si bautura sa ramana in sarcina restaurantului. Vei avea o grija in minus, iar managerul de eveniment se va ingriji ca servirea sa se faca la timp si in ordinea stabilita de comun acord.

Extra Sfat!

Adauga un Candy Bar apetisant, cu dulciuri si fructe, ca un rasfat suplimentar oferit invitatilor. De obicei este un serviciu care se plateste separat. Nu este obligatoriu, dar este foarte apreciat de invitati.

Material redactat in cadrul programului educational ”Nunta… pas cu pas”

Derulat in perioada septembrie 2021 – mai 2022, programul educational ”Nunta… pas cu pas” initiat de Hop Garden Group are scopul de a prezenta activitatile concrete ale organizarii evenimentelor private. Materialele informative oferite publicului pe durata proiectului includ urmatoarele teme: ”Cum iti alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?”, ”5 caracteristici ale organizatorului de evenimente perfect”, ”10 motive ca sa-ti organizezi nunta iarna sau primavara”, ”Meniul de nunta – intre alegeri si degustare”, ”Planificarea nuntii – cand, cum, cat?”.

Proiectul este sprijinit de 13 parteneri media: ACC Media Channel, Bucuresti Life, Bucurestii Vechi si noi, Clarissa, Dacic Cool, Fashion8, Mireasa Perfecta, Mujer.ro, PRwave, Restaurante-Bucuresti.ro, Restocracy, StyleAndTheCity.ro, RevelionInBucuresti.

Meniul de nunta

Despre Hop Garden Group

Hop Garden Group este un complex de agrement specializat in organizarea evenimentelor private si corporate, pentru adulti si copii, redeschis in octombrie 2019 si condus de Daniela Dalia Seghedi, Director Executiv al grupului. Cu o suprafata totala de aproximativ 15.000 mp. situata preponderent in Parcul Moghioros, complexul este impartit in 4 zone diferite, ce pot fi folosite individual, in functie de evenimentul dorit: evenimente corporate sau private, petreceri la piscina sau in parc, aniversari, baluri sau diferite momente sarbatorite in familie.

Din Hop Garden Group fac parte: Hop Garden, Hop Garden Parc, Magic Ballroom, Taverna Voichitei.

Contact Hop Garden Group

Email: pr@magic-park.ro

Telefon: 0770 448 443/ 0748 116 938

www.hopgarden.ro

About The Author

%d