Didactica Publishing House – Investitii de 1 milion de euro in 120 de titluri noi in 2022

Didactica Publishing House

Didactica Publishing House a vandut in 2021 peste 1 milion de carti, iar printre cele mai dorite titluri au fost noutatile din colectiile deja consacrate ale editurii, cum ar fi seria best-seller Ema si Eric, semnata de Ioana Chicet-Macoveiciuc, sau seria Emotiile lui Noni – Aurelie Chien Chow Chine. De altfel, editura a investit 1,5 milioane de euro in editarea a 178 de noi titluri, atat ale unor autori internationali, cat si a autorilor romani, consacrati sau debutanti.

Didactica Publishing House si-a extins portofoliul cu 178 de noi titluri in 2021, incluzand serii best-seller interational, cum este colectia Sunt… sau Marea Carte…., cat si serii ale autorilor romani ori scriitori debutanti. Cartile indragitei autoare Ioanei Chichet Macoveiciuc continua sa fie in topul vanzarilor, atat cu noile aparitii din seria best-seller Ema si Eric, cat si cu alte aparitii. Cartile centrate pe identificarea si gestionarea emotiilor, alaturi de eciclopedii si carti non-fiction, sunt si anul acesta majoritare in topul mentionat.

Top 10 cele mai vandute carti pentru copii in 2021
1.       Ghici ce e in departare- Simona Epure
2.       Vraja ecranelor- Ioana Chicet-Macoveiciuc
3.       Ce, cum si de ce simt- Ioana Chicet-Macoveiciuc
4.       Libraria magica a dorintelor- Katja Frixe
5.       Eric merge la gradinita- Ioana Chicet-Macoveiciuc
6.       Ema spune noapte buna- Ioana Chicet-Macoveiciuc
7.       Vreau sa stiu: Anotimpurile- Pierre Winters&Eline van Lindenhuizen
8.       Max se bucura de magia Craciunului- Christian Tielmann&Sabine Kraushaar
9.       Emotiile lui Noni : Sunt fericit- Aurelle Chien Chow Chine
10.   Cucu-bau- Janet Allan Ahlberg

Top 10 cele mai vandute carti pentru adulti in 2021
1.     100 de fotografii care au schimbat lumea- Margherita Giacosa, Roberto Mottadelli, Gianni Morelli
2.     Noua ta viata incepe cand intelegi ca ai doar una- Raphaelle Giordano
3.     Fericirea- Loys Blyth
4.     Nu te-ai nascut sa suferi- Blake D. Bauer
5.     50 de exercitii pentru a-ti imbunatati abilitatile de comunicare- Jean-Philippe Vidal
6.     Cum sa dezvolti o memorie de geniu- Dominic O’Brien
7.     Gradina cu ierburi miraculoase- Ceaiuri si remedii naturiste
8.     Creierul copilului pe intelesul parintilor- Alvaro Bilbao
9.     Calendarul fericirii- Ion-Ovidiu Painisoara
10.  Fara tipete catre copii- Parinti rabdatori&Parinti increzatori

120 de noi titluri in 2022
Pentru 2022, editura isi propune o investitie similara, de 1 milion de euro, in publicarea a cel putin 120 de noi titluri, 10% apartinand autorilor romani, inclusiv debutanti. Temele alese includ, pe langa altele, subiecte dificile – gestionarea emotiilor, relatia cu sine si ceilalti, depasirea obstacolelor si a momentelor dificile etc – prin intermediul povestilor. O linie importanta de investitie o reprezinta programele educationale digitale, dedicate clasei pregatitoare si claselor I-IV. De asemenea, DPH isi propune sa continue investitia in canalele proprii de vanzare, optimizand procesarea si livrarea comenzilor.

Reducerea investitiei in titluri noi vine pe fondul cresterii mari a preturilor de tipar ce nu ne permit sa aducem clientilor un pret bun in piata, raportat la veniturile acestora. Insa, in centrul investitiilor noastre se afla educatia copilului, asa ca ne vom concentra eforturile in a extinde oferta de carte si programe digitale cu resurse cat mai valoroase, care sa vina in intampinarea dezvoltarii cognitive si emotionale a acestuia. Asa cum estimam si la inceputul anului trecut, provocarile lansate de contextul pandemic isi vor mai face simtite efectele cel putin 2-3 ani, prin urmare ne asteptam la cresteri temperate, pe fondul achizitiilor tot mai informate ale clientilor nostri si a consolidarii noastre in piata ca editura axata pe dezvoltarea cognitiva si emotionala a copilului, a mai precizat Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.

100 colturi de lectura, amenajate in trei ani
Un alt obiectiv important si constant al editurii este oferirea unui sprijin celor care pun educatia copilului pe primul loc. Astfel, in 2022, DPH a demarat un proiect de dotare cu colturi de lectura in gradinite, scoli, spitale, centre dedicate copiilor.
Avem in plan acest program de mai bine de doi ani, insa pandemia a amanat planurile noastre de a investi si mai concret in educatia copilului din Romania. Consideram ca doar prin oferirea accesului la educatie si atragerea spre lectura putem genera schimbare, iar aniversarea celor 18 ani pe piata de carte din Romania este un moment bun pentru a ne indeplini si acest obiectiv, a mai precizat Florentina Ion.
***
Despre Editura Didactica Publishing House
Editura Didactica Publishing House detine un portofoliu de carte si jocuri cu adresabilitate din primele luni de viata. Cu o experienta de 18 ani pe piata educationala din Romania, Editura Didactica Publishing House a livrat pana acum peste 16 milioane de carti, jocuri, reviste si resurse educative. In total, portofoliul editurii numara peste 2.000 de titluri.
La finalul lunii octombrie 2020, in noul context educational, Editura Didactica Publishing House a lansat o platforma digitala cu pachete de jocuri si activitati, adaptate curriculei nationale. Intr-o prima etapa, acestea cuprind materiale educationale dedicate clasei pregatitoare si elevilor din clasele I – III, realizate in parteneriat cu Edustudio Helsinki.
De asemenea, Editura DPH isi doreste sã ofere sprijin cadrelor didactice in desfãsurarea activitãtii lor si, in acelasi timp, sã propunã solutii, oferite de specialistii din domeniu, pentru a transforma procesul educational intr-o experientã plãcutã atat pentru copii, cat si pentru educatori, invatatori si profesori.

About The Author

%d