Cursuri de Babysitter in cadrul proiectului social A.M.I.C.

Radu Gelu Onisoru

ÎN DATA DE 20 FEBRUARIE 2021, ÎN CADRUL PROIECTULUI A.M.I.C., A FOST INAUGURAT CURSUL EXTERNALIZAT DE BABYSITTER.

Pe parcursul a 3 luni, însumate în 360 de ore de studiu teoretic și practic, cei 22 de participanți înscriși la curs vor deprinde, printre altele, următoarele abilități și cunoștințe:

Competenţe de comunicare cu părinții și copiii
Abilități de organizare și planificare activităţi
Competenţe educaționale, sociale şi civice
Cunoștinte de menţinere a integrităţii şi siguranţei beneficiarului
Norme de acordare îngriji corporale pentru copii
Cunoștințe pentru asiguarea alimentaţiei copilului
Cunoștinte de creare a contextului de stabilitate emoţională
Competențe pentru dezvoltărea integrată a copiilor pe categorii de vârstă
Abilități de gestionare a actelor şi documentelor beneficiarului
Competenţe necesare în dezvoltarea relaţiei pozitive cu familia copilului.

Meseria de Babysitter a înregistrat o cerere exponențială în ultimii ani, datorită programului de muncă încărcat al părinților și de cele mai multe ori a indisponibilității unui ajutor extern, tot mai multe persoane caută să angajeze personal calificat pe postul de baby sitter.

Babysitter-ul ocupă un loc foarte important în familia beneficiarului iar activitatea principală a acestuia are ca scop dezvoltarea armonioasă a copilului și îngrijirea acestuia cu blândețe, răbdare și empatie.
Pentru a lucra ca babysitter, în general, pe lângă caracteristicile încadrate în profilul unei mamei bune, calme şi iubitoare, e necesară o experiență anterioară în lucrul cu copiii dar și de multă seriozitate, exigenţă, meticulozitate în realizarea sarcinilor, echilibru emoţional, adaptare și o bună capacitate de comunicare cu fiecare copil în parte într-un mod eficient și plăcut.

Toate acestea implică automat necesitatea urmării și absolvirii unui curs de babysitter, pentru a putea face față cu brio tuturor provocarilor zilnice. Prin intermediul unui curs autorizat, participanții deprind technici specifice de îngrjire, în baza cărora părinții își pot lăsa cu încredere copii.

Pe întreaga perioadă a cursului externalizat de babysitter organizat prin intermediul proiectului AMIC, participanții vor beneficia de masă de prânz, materiale didactice, consiliere de specialitate în găsirea unui loc de muncă, dezvoltare personală și profesională și servicii medicale specializate oftalmologice și stomatologice.

Cursul de baby sitter (îngrijire copii) se va finaliza prin intermediul unui examen scris și a unei probe practice. În urma absolvirii cu succes a cursului, participanții vor primi un certificat de calificare pentru ocupația de “Babysitter” autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificari. Ulterior, absolvenții vor primi tablete multimedia, subvenția de 3600 lei (pentru o prezență la curs de 100%) iar la angajare un premiu în valoare de 2.500 lei.

Cu ajutorul diplomei obținute, absolvenții se pot angaja în unități acreditate care desfășoară activități de îngrijire și supraveghere la domiciliu dar pot lucra și independent, prin semnarea contractului direct cu părinții copilului.

Alte stiri sociale de la Centrul Diecezan Caritas Iasi

Centrul Diecezan Caritas Iasi 2015-2020: Peste 38 milioane de euro din fonduri europene atrasi pentru proiecte sociale de departamentul condus de Radu Gelu Onisoru

Pana la 2,4 milioane de euro in ajutoare de minimis acordate pentru infiintarea a 60 de noi intreprinderi in sase judete din regiunea Nord-Est in cadrul proiectului ACCES coordonat de Radu Gelu Onișoru

About The Author

%d