Piata de Craciun Bucuresti 2018 de la Universitate – spatiu alternativ de relaxare sau bani cheltuiti inutil?

Piata de Craciun Bucuresti

Si in acest an Creart organizeaza un al doilea Targ de Craciun in Piata Universitatii. Chiar daca pare mai bine organizat decat anul trecut, din acest targ se desprinde, in continuare, o senzatie de improvizatie si de deprimare. In ciuda tunelului de luminite (foarte interesant de altminteri), doua lucruri esentiale ii lipsesc acestui targ: lumina si veselia.

 

Luminitele care insotesc amenajarea acestui targ sunt amplasate cu gust dar sunt prea putine iar muzica este prea neatractiva. De aceea, daca ziua targul arata OK, chiar interesant, seara nu poti scapa de aerul de deprimare pe care il degaja, in ciuda bradului si a incalzitoarelor luminate.

Piata de Craciun Bucuresti

Totusi, acest targ are cateva aspecte foarte bune care nu trebuie trecute cu vederea si care il pot transforma, cu putin efort suplimentar, intr-un „spatiu alternativ de relaxare” cum isi doresc organizatorii:

– Tunelul de luminite este interesant si util, cu bancute rustice, acoperite cu blanuri, potrivite pentru a lua masa

– exista 20 de comercianti, dintre care 16 cu produse alimentare, astfel ca poti bea un pahar de vin fiert sau o cafea, ori consuma mancare gatita (totusi, din cauza ca sunt doar 2 vanzatori de vin fiert, se formeaza cozi destul de mari)

– poti lua masa linistit, la una dintre mesele cu scaune amplasate in jurul bradului sau sub tunelul de luminite si verdeata

– bradul, chiar daca este facut din „traforaj” este foarte frumos si luminos

– zona unde scrie Bucuresti, din luminite este foarte draguta

– exista un „igloo” inchis unde se organizeaza zilnic ateliere diferite pentru copii pe baza programului de mai jos

– exista mai multe tipuri de mancare pentru toate gusturile dar la cele mai gustoase sunt cozi destul de mari

– exista incalzitoare in diferite locuri, ceea ce este un avantaj pe care Targul din Piata Constitutiei nu il are

Piata de Craciun Bucuresti

 

Problemele pe care trebuie sa le remedieze creart, chiar daca par minore, sunt cele care anima participarea publicului larg:

– zona este prea intunecata, cu luminite putine, ceea ce genereaza o stare generala de deprimare pentru cei care viziteaza targul seara; imprejmuirea locului cu luminite si impodobirea targului mai mult, ar incalzi atmosfera, chiar daca nu se va mai vedea jocul de lumini de pe cladirile imprejmuitoare

-nu exista o scena si niciun fel de artisti care sa anime targul; desi nu ar creste prea mult costurile daca ar monta o scena si ar aduce artisti, atmosfera s-ar schimba destul de mult (targul improvizat din fata Primariei Sectorului 1, din Piata Amzei, de anul trecut, a beneficiat de o atmosfera sarbatoreasca doar datorita cantaretilor de muzica folk si colinde)

– lipseste producatorul de kurtos; in conditiile in care la producatorii de Kurtos din Piata Constitutiei este mereu coada, este clar ca exista o astfel de cerere, de aceea ar fi fost util sa fie si in Piata Universitatii.

 

Conform informarii primite de la Creart, „Centrul Capitalei devine un spațiu alternativ de relaxare și petrecere a timpului liber alături de cei dragi în perioada sărbătorilor de iarnă. Timp de 29 de zile, sunteți așteptați cu băuturi și gustări calde – preparate de food truck-uri îndrăgite, muzică ambientală, decorațiuni de sezon și ateliere de creație pentru copii, toate într-un decor citadin, creat ca o poveste în jurul unui original brad din lemn, înalt de 13 metri și împodobit cu ornamente sculptate”.

Piata de Craciun Bucuresti

De aceea, programul activitatilor din Piata Universitatii este urmatorul:

 

Program Piata de Craciun Piata Universitatii

Galerie foto:

 

Sursa informatii si foto: Creart

%d blogeri au apreciat: