Ediție aniversară Centenar – Radio România 90 – Gaudeamus 25

GAUDEAMUS
Organizat de Radio România – unul dintre cele mai longevive posturi de radio din lume și singurul care şi-a asumat acest rol – Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă cât şi pentru publicul larg. Cel mai important eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.
Târgul se desfăşoară anual la Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta celor mai importante edituri româneşti şi străine, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci etc.
În toamna fiecărui an, Târgul Internaţional GAUDEAMUS devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România. Deopotrivă târg de carte de carte şi cafenea literară, GAUDEAMUS propune la fiecare ediție un maraton de evenimente culturale, într-o atmosferă prietenoasă şi destinsă.
Radio România a iniţiat şi derulează un program complex de susţinere, prin evenimente, a pieţei educaţionale româneşti: Programul LECTURA.
Principalele componente ale programului sunt Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură, ajuns în anul 2018 la cea de a 25-a ediţie, Caravana GAUDEAMUS, inaugurată în anul 2000 şi GAUDEAMUS Carte Şcolară – iniţiat în toamna anului 2003.

Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură, s-a impus, drept cel mai important eveniment de tip expoziţional din România, dedicat educaţiei. Structura de participare este reprezentativă în acest sens: edituri, instituţii de învăţământ, agenţii de difuzare de carte şi presă, tipografii, firme multimedia specializate pe educaţie şi ONG-uri. Beneficiind de o poziţionare favorabilă în calendarul manifestărilor de acest gen, care coincide cu o perioadă de creştere a pieţei – a doua jumătate a lunii noiembrie – Târgul GAUDEAMUS reprezintă momentul de vârf al anului editorial în România.

Fiecare ediţie a târgului înregistrează un impact semnificativ asupra pieţei de profil: cu prilejul târgului, volumul vânzărilor de carte creşte semnificativ, iar pe parcursul manifestării au loc numeroase evenimente şi întâlniri profesionale care facilitează contactele între specialiştii din branşă.
Caravana GAUDEAMUS cuprinde manifestări expoziţionale organizate după modelul Târgului GAUDEAMUS, în parteneriat cu studiourile teritoriale ale Radio România. Până în prezent, Caravana a ajuns la Craiova, Cluj – Napoca, Târgu Mureş, Timişoara, Sibiu, Mamaia şi Oradea, cu scopul declarat de a extinde la nivel naţional formula deja consacrată a Târgului Internaţional GAUDEAMUS.

GAUDEAMUS Carte Şcolară este un eveniment cu o specializare strictă, fiind dedicat în exclusivitate cărţilor şi materialelor didactice.

 

About The Author

%d