10 ore de povesti, teatru și experimente științifice

10 ore de povesti, teatru și experimente științifice

Didactica Publishing House organizeaza primul Festival online de joaca si lectura: 10 ore de povesti, teatru și experimente științifice

Peste 2.000 de titluri cu reduceri de 40-70%, 10 ore de povesti si momente de joaca – sunt surprizele primului Festival de joaca si lectura organizat pe 18 septembrie de Didactica Publishing House, pentru a marca inceputul noului an scolar.

La eveniment sunt invitati sa participe copii si parinti, bunici si cadre didactice, mai ales ca ziua va fi completata de concursuri speciale.

Ne-am dorit sa marcam inceputul noului an scolar intr-un mod inedit, prin intermediul unui eveniment dedicat copiilor si lecturii. Chiar daca actualul context inca nu ne ofera libertatea de a organiza festivaluri dedicate lecturii asa cum o faceam inainte de pandemie, ne dorim sa oferim copiilor, parintilor si cadrelor didactice o interactiune speciala, similara cu cea a evenimentelor offline, a precizat Florentina Ion, CEO si fondator Didactica Publishing House.

Festivalul va debuta cu un moment de poveste alaturi de Ioana Chicet Macoveiciuc – Printesa Urbana – autoarea indragitei serii care ii are ca protagonisti pe Ema si Eric. Ziua va continua cu numeroase momente similare, care ii vor aduce mai aproape de cititori pe autorii romani, printre care Adriana Mitu, Lavinia Trifan, prof. univ. dr. Ion-Ovidiu Panisoara, Simona Epure si altii. De asemenea, alaturi de cititori vor fi actorii Teatrelor Ion Creanga, Excelsior si Teatrul de Papusi Prichindel din Alba Iulia, parteneri ai evenimentului, care vor pune in scena povestile preferate ale celor mici.

10 ore de povesti, teatru și experimente științifice

Si cum joaca nu poate lipsi de la un astfel de eveniment, evenimentului se alatura si echipa speciala de animatori ai BluParty, care isi propune sa creeze o atmosfera exploziva cu ajutorul experimentelor si jocurilor din portofoliul DPH. Personaje cunoscute si indragite precum Profesoara Stie-Tot si dr. Bucla vor aduce mai aproape de copii si parinti experimentele stiintifice, notiuni despre corpul uman curiozitati, elemente de mitologie si recorduri felurite.

Programul va fi completat de concursuri si reduceri de pana la 70% la intreg portofoliul de carte si de jocuri, dar si de alte surprize si concursuri cu premii speciale. Mai multe detalii despre desfasurarea festivalului, aici:

Unul dintre obiectivele noastre este sa ne asumam responsabilitatea promovarii lecturii si educatiei prin metode alternative, actuale, fiind intr-un contact permanent cu cadrele didactice si totodata cu parintii care isi doresc sa-i apropie pe cei mici de carti, care inteleg ca mediul educational este intr-o dinamica accelerata. Procesul de invatare al copiilor de azi s-a schimbat, iar personajele si jocurile livreaza informatii care acopera nu doar cunostintele de baza, ci si pe cele din sfera inteligentei emotionale, cum ar fi cunoasterea de sine, identificarea si gestionarea emotiilor, cooperarea, flexibilitatea, a mai precizat Florentina Ion.

Despre Editura Didactica Publishing House
Editura Didactica Publishing House detine un portofoliu de carte si jocuri cu adresabilitate din primele luni de viata. Cu o experienta de peste 17 ani pe piata educationala din Romania, Editura Didactica Publishing House a livrat pana acum peste 16 milioane de carti, jocuri, reviste si resurse educative. In total, portofoliul editurii numara peste 2.000 de titluri.

La finalul lunii octombrie 2020, in noul context educational, Editura Didactica Publishing House a lansat o platforma digitala cu pachete de jocuri si activitati, adaptate curriculei nationale. Intr-o prima etapa, acestea cuprind materiale educationale dedicate clasei pregatitoare si elevilor din clasele I – III, realizate in parteneriat cu Edustudio Helsinki.

De asemenea, Editura DPH isi doreste sã ofere sprijin cadrelor didactice in desfãsurarea activitãtii lor si, in acelasi timp, sã propunã solutii, oferite de specialistii din domeniu, pentru a transforma procesul educational intr-o experientã plãcutã atat pentru copii, cat si pentru educatori, invatatori si profesori.

About The Author

%d