Targul de Craciun 2017 de la Universitate – 12 food trucks si un brad impobobit

Vineri, 1 decembrie 2017, a fost deschis si Targul de Craciun de la Universitate.

Daca Targul de Craciun din Piata Constitutiei este bogat impodobit, cu casute, luminite, patinoar, Casuta lui Mos Craciun, scena, artisti si multe surprize pentru copii, Targul de Craciun de la Universitate este o surpriza neplacuta.

Cuprinde 12 „tonete”, un brad impodobit, o masina de pompieri si un rand de luminite „chioare” amplasate pe o parte a gardului ce imprejmuieste zona.

Prin contrast cu Targul de Craciun oficial, din Piata Constitutiei (plin de culoare si veselie), targul din Piata

Universitatii este „cenusiu” si deprimant, chiar daca, dupa aprinderea luminitelor, zona s-a umplut de lume. Expozantii sunt exclusiv „food trucks” (camioane specializate in prepararea si servirea mancarii si a bauturilor) iar „mesele” sunt cateva butoaie amplasate in zona pietei. Printre cele 12 „camioane cu m

ancare” am observat un camion Carrefour, unul cu sandwich-uri, doua camioane cu vin fiert, unul cu cafea, unul cu carnati etc. Nu exista producatori de Kurtos sau casute cu obiecte artizanale iar lumina din piata „vine” exclusiv de la o instalatie amplasata pe o parte a gardului, de la bradul impodobit si de la iluminatul stradal (insuficient in zona targului).

Spatiul cuprinde exclusiv mancare si bautura iar investitia din zona este minima (un gard, un brad si toalete ecologice). Nu exista niciun fel de distractie pentru copii iar muzica (live sau in difuzoare) lipseste cu desavarsire.

In concluzie, daca doriti sa beti un pahar de vin fiert (la un pret intre 5 si 17 lei), in centrul Bucurestiului si sa mancati ceva, in timp de asteptati autobuzul, puteti trece prin targul de la Universitate, altminteri este de evitat.

About The Author

%d