Vrei sa stii ce-ti va aduce anul 2018? Pune grau la incoltit de Sfantul Andrei!

Gospodinele folosesc noaptea sau ziua Sfantului Andrei pentru a afla ce le va aduce anul urmator (belsug, sanatate, bogatie etc.). Pentru asta se seamana boabe de grau in ghivece in noaptea de 29 spre 30 Noiembrie sau in ziua Sfantului Andrei (cate un ghiveci pentru fiecare membru al familiei), se acopera cu un strat subtire de pamant si se aseaza la geam, la lumina si caldura. Se uda zilnic cu o cantitate potrivita de apa (astfel incat nici sa nu putrezesca dar nici sa nu se usuce). Se spune ca asa cum va fi de Revelion graul rasarit in ghiveciul fiecarei persoane (des, inalt, rar, verde, uscat etc.) asa va fi si anul urmator pentru persoana careia ii apartine ghiveciul (an imbelsugat, saracacios, plin de succes etc.).

Insa pot fi mai multe modalitati de interpretare. Pentru unele persoane, felul in care graul incolteste si se dezvolta poate spune mai multe despre anul care vine; astfel, daca graul incolteste repede si se dezvolta bine, insa in ultima saptamana, inainte de Revelion, se usuca, aceasta poate insemna ca prima parte a anului va fi imbelsugata insa finalul anului viitor poate aduce unele probleme. La fel, daca graul nu incolteste bine in ghiveci dar rasare in locuri neasteptate, poate insemna ca vor aparea castiguri neasteptate, in viitor.

Indiferent insa de ceea ce „prezic” boabele de grau incoltite, nu uita ca norocul si-l face fiecare iar felul in care se „dezvolta” firele de grau poate fi interpretabil.

About The Author

%d