Peste 12 targuri de Craciun in Bucuresti, in perioada 15 – 17 decembrie

Nu stii ce sa faci in acest week-end in Bucuresti? Te invitam la Targurile de Craciun!!!

Chiar daca pe 15 si 16 inca este doliu national, targurile de Craciun sunt in plina desfasurare doar ca cele ale institutiilor de stat si-au anulat/amanat concertele.

In acest moment sunt, probabil, mai multe de 12 targuri de Craciun, desfasurate in acelasi timp, in diferite locuri din Bucuresti: piete, localuri, parcuri, restaurante, malluri. Fiecare loc, mai mult sau mai putin accesibil, a devenit, in aceasta luna, spatiu pentru un targ dar apogeul este in acest week-end in care se desfasoara, in paralel, cel putin 10 targuri diferite.

Ca structura, majoritatea targurilor sunt aproape identice, doar felul in care au decis organizatorii sa le promoveze difera. Exista organizatori care spun scurt si la obiect cine sunt expozantii, ce activitati desfasoara si care este programul exact, in timp ce altii au simtit nevoia sa fie cat mai „creativi”, cu mult „bla-bla” inutil si „englezisme” mai mult sau mai putin folosite, cat sa se diferentieze de „competitie” (alti organizatori).

Denumirile sunt mai mult sau mai putin plastice, de la „Bucharest Christmas Market” – targul oficial al primariei (care a pus anul acesta accentul pe denumirea romaneasca „Targul de Craciun Bucuresti” insa a pastrat, in continuare, site-l in engleza), pana la Bounty Fair (care se doreste eveniment de design romanesc dar are denumire englezeasca!) sau Bean & Dots & Friends (a carui denumire o inteleg doar organizatorii). Interesant este ca mallurile au preferat denumirile romanesti (Veranda lui Mos Craciun – la Veranda Mall si Târg magic de Crăciun la ParkLake) pentru a putea fi intelesi de toate categoriile de public (inclusiv de cei ce nu stiu limba engleza) – un aspect care a trebui sa serveasca drept exemplu si micilor organizatori de targuri care se straduiesc sa gaseasca nume cat mai complicate pentru evenimentele lor.

Mai jos gasiti o trecere in vista a principalelor traguri din acest week-end!

1. Targul de Craciun Bucuresti (Bucharest Christmas Market)

Eveniment emblematic deja, pentru Bucuresti, targul organizat de Primaria Bucuresti este amplu si bogat impodobit iar din momentul in care a fost mutat in Piata Constitutiei, este mult mai spatiu. O problema insa o constituie lipsa mijloacelor de transport in comun pana in targ, deoarece pana sa ajungi acolo trebuie sa faci o plimbare de la metrou. Fie ca mergi pentru concerte, pentru a cumpara obiecte artizanale sau pentru distractie cu copiii, este un targ de vizitat.

Desi concertele de pe 15 si 16 decembrie sunt amanate pentru luni si marti (18 si 19 decembrie), din cauza doliului national, targul poate ramane un spatiu placut pentru iesit cu copiii. Targul va fi deschis pana pe 27 decembrie 2017.

2. Oraselul lui Mos Craciun

Desfasurat in Parcul Lumea Copiilor, in sectorul 5, este de vizitat mai ales pentru cei din sectorul 5. Este unul dintre cele mai lungi targuri (aproape doua luni) si se desfaoara in perioada 18 noiembrie 2017  -13 ianuarie 2018). A fost printre primele targuri de Craciun deschise in Bucuresti si cuprinde spectacole in aer liber, alaturi de cadouri, vin fiert, mancare etc.

3. Veranda lui Mos Craciun

Un alt targ cu desfasurare indelungata (intre 28 noiembrie 2017 si 7 ianuarie 2018), acopera toate sarbatorile de iarna. Este potrivit celor care doresc sa mearga la targ dar nu doresc sa ajunga in centru.

4. Targ magic de Craciun la Park Lake

Foarte potrivit pentru cei care doresc sa mearga la targ dar sa evite frigul, targul se desfaoara timp de o luna, in perioada 24 noiembrie-23 decembrie 2017, la parterul Park Lake, langa Starbucks. Conform organizatorilor, in cadrul targului exista expozanti cu produse diferite (decoratiuni, produse alimentare, jucarii, cosmetice etc.). Desi organizatorii anunta „surprize” in descrierea evenimentului nu am vazut mentionate distractii pentru copii.

5. Alt. Craciun 2017

Un alt targ al Primariei  Bucuresti, de aceasta data organizat de ARCUB, targul se desfasoara la Hanul Gabroveni din Str. Lipscani 84-90 timp de 10 zile, in perioada 12-22 decembrie, zilnic, intre orele 14-21. Organizatorii anunta o multime de concerte in cadrul evenimentului (desi cele de pe 15 si 16 decembrie sunt anulate din cauza doliului national), precum si expozitii de produse alimentare si decoratiuni. Accesul este gratuit.

6. Targul cadourilor de Craciun

Targul are loc in perioada 16-17 decembrie la The Vintage Pub (Ventrul Vechi), Str. Smardan, nr 43, intre orele 12.30 – 19.30. La eveniment pot fi cumparate jucarii, obiecte crosetate, decoratiuni, incaltaminte, obiecte vestimentare pentru cei mici si pentru cei mari, accesorii, bijuterii, posete din piele naturala. Intrare libera.

7. Târgul de Crăciun – Cadouri şi delicatese culturale

Eveniment organizat duminica, 17 decembrie, de Fundatia Calea Victoriei pe strada Popa Soare nr. 40. Targul cuprinde expozanti diversi cu bijuterii, decoratiuni, produse cosmetice, dulceturi, carti, CD-uri etc. Este un targ clasic la care expozantii sunt diversi artizani si producatori handmade. Singura noutate e reprezentata de cursurile fundatiei care pot fi cumparate cu 15% reducere, de la targ. Intrarea este libera.

8. Mama Fest

Targul are loc duminica, la Bordei – Cotroceni Business Center, intersectie Vasile Milea cu intrare Fruntas Mihai Anghel, langa AFI Palace Cotroceni Mall – intrare Sfera, Bucuresti, intre orele 10 si 19. Evenimentul este un amestec de targ si ateliere creative la care pot participa parinti si copii. Intrarea este libera dar sunt incurajate donatiile!!! Nu reiese foarte clar din programul evenimentului ce inseamna „donatie libera” dar termenul se regaseste sub descrierea fiecarui atelier.

9. Beans & Dots & Friends Non-Targ de Craciun

Un „non-targ” ce se vrea „creativ” are loc la Beans & Dots, un magazin de cafea/ cafenea („Coffee Shop” sau „Concept store” – cum il numesc organizatorii). La prima vedere pare un „targ clasic” la care nu s-au inscris suficienti expozanti pentru a fi numit targ (doar 8 expozanti isi prezinta serviciile si produsele) prezentat intr-o maniera „creativa”. Rezumand, este un targ de unde se pot cumpara obiecte diferite, in perioada 15-17 decembrie, zilnic, pana la ora 20, conform unui program prezentat in anunt. Nu are nimic extraordinar dar fiind gazduit de o cafenea/ magazin de cafea, este de asteptat sa poti bea o cafea de calitate. Un program al evenimentului gasiti aici. Organizatorii nu spun daca intrarea este libera sau consta.

10. Iubesc Vinul Romanesc

Unul dintre putinele targuri unde intrarea costa destul de mult (20 lei). In schimbul acestui pret, primesti un pahar amintire, cu care poti testa vinurile participante (destul de inutil, avand in vedere ca fiecare expozant vine cu propriile pahare la targ iar vinul oricum trebuie degustat din pahare diferite). Spre deosebire de editia de anul trecut care a avut loc la Casa Presei, in perioada 28-30 octombrie 2016, editia actuala cu numarul VII are loc la Sala Expoziţională a Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, in perioada 15-17 decembrie 2017 între orele 10-18. Ca in fiecare an, organizatorii anunta 220 de vinuri participante.

11.Bounty Fair #30: Editie magica, de Craciun

Un targ de „design” romanesc cu nume strain!!! care are loc in perioada 16-17 decembrie la Casa Universitarilor Bucureşti, intre orele 10-19. Este un targ cu 50 expozanti (conform organizatorilor) in care intrarea costa 8 lei (copiii pana la 14 ani au intrare libera). Organizatorii anunta, pe langa expozitie si ateliere pentru copii. In conditiile in care exista alte targuri cu intrare libera, nu pare sa fie foarte eficienta participarea la un targ cu taxa de intrare.

12. Targul de Craciun de la Universitate

La deschiderea de pe 1 decembrie, targul cuprindea doar 12 „camioane cu mancare” si un brad impodobit, totul inconjurat de un gard. Pare un targ destul de comunist si neinteresant.

13. Craciunul Copiilor – Parcul Kiseleff

Un eveniment special pregatit de Teatrul Ion Creanga cu multe activitati interesante pentru copii. Se desfasoara in perioada 15-17 decembrie, in Parcul Kiseleff. Desi programul artistic de pe 15 si 16 decembrie a fost anulat din cauza doliului national, raman multe activitati creative si interesante pentru copii. Este un eveniment de vizitat pentru parinti si copii. Intrare libera.

About The Author

%d