Ultimele zile de inscrieri la Targul de Craciun Bucuresti 2019

Târgul de Crăciun 2019 Bucuresti

Doriti sa va vindeti produsele in cadrul Targului de Craciun Bucuresti 2019 (Bucharest Christmas Market 2019)?

Au mai ramas doar cateva zile de inscrieri!

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează între 28 noiembrie – 26 decembrie 2019, Târgul de Crăciun București, în Piața Constituției.

Aprinderea luminitelor de Craciun 2019 va avea loc pe 28 noiembrie, odata cu deschiderea oficiala a Targului de Craciun Bucuresti 2019 (Bucharest Christmas Market 2019).

Procedura de inscriere a expozantilor a fost anuntata de creart in septembrie si se desfasoara in perioada 19 septembrie – 18 octombrie 2019.

CALENDARUL SIMPLIFICAT AL PROCEDURII DE ÎNSCRIERE (preluare creart.ro):

Lista expozantilor care s-au inscris pana pe 8 octombrie 2019 poate fi gasita pe site-ul creart.ro, pe link-ul de mai jos:

Lista aplicanților la Târgul de Crăciun București 2019

Conditii de inscriere (preluare stire creart.ro)

1. persoanele care doresc să se înscrie în calitate de expozant la evenimentul Târgul de Crăciun București 2019 pot fi atât persoane fizice (doar categoria B1 – Produse realizate de meșteri populari și categoria A4 -subcategoria producători autohtoni de fructe și legume), cât și entități juridice, de exemplu: SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociații, Organizații Neguvernamentale.

2. Înscrierea se realizează prin completarea unui singur formular de înscriere (atât pentru persoane fizice, cât și entități juridice), în forma transmisă public de către Organizator și prin transmiterea tuturor documentelor solicitate de către acesta. Alte solicitări scrise, fără prezența formularului, conduc la ineligibilitatea solicitantului de a intra în procesul de înscriere și selecție.

3. Înscrierea SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociațiilor, Organizațiilor Neguvernamentale, sau persoanelor fizice, după caz, are ca obiectiv ocuparea un singur loc/spațiu de expunere și comercializare, o firmă neavând posibilitatea de a solicita dispunerea pe mai multe locuri/căsuțe.

4. Brandurilor internaționale nu li se permite înscrierea în procesul de selecție pentru ocuparea unei căsuțe în scop de comercializare/sau expunere brand. Participarea acestora în cadrul Târgului de Crăciun 2019 se poate face doar sub forma unui parteneriat/contract de sponsorizare, agreate de creart în prealabil.

II. Condiții obligatorii de înscriere:

1. Entitățile juridice: SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociații, Organizații Neguvernamentale care doresc să se înscrie la Târgul de Crăciun București 2019 trebuie sa fie înregistrate la Registrul Comerțului înainte de 01 ianuarie 2019, pentru oricare dintre categoriile de produs alimentar, respectiv înainte de 01 iunie 2019 pentru produsele nealimentare.

2. Entitățile juridice nu trebuie să figureze în situațiile Registrului Comerțului cu activitate suspendată în ultimele 18 luni calendaristice.

3. Pentru toate categoriile de produse alimentare este obligatoriu ca expozanții să fi participat la cel puțin două evenimente cu stand în aer liber (în București, în țară sau străinătate), lucru exemplificat prin fotografii, dar și prin descrierea acestor participări în formular.

4. Expozanții care doresc să participe la Târgul de Crăciun București 2019 (atât la categoriile alimentare, cât și nealimentare) trebuie să folosească materiale biodegradabile în care să servească și să ambaleze produsele comercializate (pahare, farfurii, linguri, furculițe, pungi de împachetare și vânzare, etc.).

5. Expozanții care doresc să participe la Târgul de Crăciun București 2019 la categoria A4 – Băuturi și Vin fiert sunt obligați să își achiziționeze pahare din materiale biodegradabile de dimensiunea comunicată de Organizator și personalizate cu logo-ul evenimentului trimis DOAR de către Organizator.

III. Documente obligatorii de anexat:

1. Pentru SRL, PFA, PFI, IF, II:

-Copie a cărții de identitate a administratorului;

-Certificat de Înregistrare Fiscală (CUI);

-Certificat Constatator din care să rezulte obiectul principal de activitate care să coincidă cu specificul de activitate ce urmează să fie desfășurată în cadrul evenimentului, dar și codul CAEN de comercializare a produselor prin standuri piețe și chioșcuri (pentru produse alimentare codul CAEN 4781, iar pentru produse nealimentare codul CAEN 4789);

-Documentul de Înregistrare emis de către Direcția de Sănătate Veterinară ce trebuie să fie în conformitate cu activitatea pe care urmează să o desfășoare în cadrul evenimentului (pentru toate produsele alimentare);

-Certificat de atestare fiscală eliberat de ANAF, din care să rezulte că SRL, PFA, PFI, IF, II, nu are datorii față de bugetul de stat. În condițiile în care certificatul atestă existența unei sume debit, se va accepta dosarul doar însoțit de dovada plății integrale a sumei debit.

Nu se admit pentru înscriere documente de venit (sau altele de natură similară) eliberate de Direcția de Impozite și Taxe Locale.

-Certificate de calitate/garantie (pentru categ. A1, A2, A3, A5) și buletine de analize (pentru A4);

-Minim 5 și maxim 10 fotografii ale produselor;

-Minim 3 fotografii ale standului de la un eveniment anterior;

-Minim 3 și maxim 7 fotografii ale locului/atelierului/laboratorului de producție.

 

2. Pentru Asociații și ONG-uri

-Copie a cărții de identitate a președintelui;

-Certificat de Înregistrare Fiscală;

-Statutul din care să reiasă că scopul și obiectivele Asociației/ONG-ului corespund cu activitatea declarată în formularul de înscriere;

-Dovada modalității cum prezența la Târgul de Crăciun este benefică misiunii și cauzei susținute – scrisoare redactată de președintele Asociatiei/ONG-ului;

-Documentul de Înregistrare emis de către Direcția de Sănătate Veterinară ce trebuie să fie în conformitate cu activitatea pe care urmează să o desfășoare în cadrul evenimentului (pentru toate produsele alimentare);

-Minim 5 și maxim 10 fotografii ale produselor;

-Minim 3 fotografii ale standului de la un eveniment anterior;

-Minim 3 și maxim 7 fotografii ale locului/atelierului/laboratorului de producție.

 

3. Pentru persoanele fizice (doar Categoria B1 – Produse realizate de meșteri populari și Categoria A4 – Produse preparate în afara locației, dar doar cei care au un atestat de producător și doresc să comercializeze produse neprocesate (fructe și legume proaspete sau fructe uscate)*!!

-Copie a cărții de identitate;

-Carnet de meșteșugar/Atestat de producător;

-Minim 5 și maxim 10 fotografii ale produselor;

-Minim 3 fotografii ale standului de la un eveniment anterior

-Minim 3 și maxim 7 fotografii ale locului/atelierului/laboratorului de producție.

Atenție!! Persoanelor fizice care doresc să participe cu produse alimentare prezentând în dosarul de înscriere un Atestat de producător, le va fi permisă înscrierea doar cu alimente primare produse în gospodăria proprie. Nu vor fi înscrise persoanele fizice care vor dori să participe cu produse procesate fără a prezenta un Document de Înregistrare emis de Direcția Sanitară Veterinară.

IV. Formularul de înscriere alături de toate documentele solicitate anterior trebuie transmise astfel:

-la adresa de e-mail targ@creart.ro, în perioada 19 septembrie – 18 octombrie 2019, până pe 18 octombrie ora 23:59

  • Pentru a evita marcarea mail-urilor ca spam de către filtrele creart vă rugăm ca dimensiunea acestora să nu depășească 20 Mb. De asemenea vă rugăm ca în cazul în care arhivați documentele acestea să fie arhivate ca fișiere .RAR sau să urcați întregul conținut pe platforma de transfer wetransfer.com

-depuse fizic, sub formă de dosar, la sediul creart, (etajul 1, biroul 1) din Piața Alexandru Lahovari nr.7, în perioada 19 septembrie – 18 octombrie 2019, de luni până vineri, în intervalul orar 11:00-17:00.

Persoane de contact: Elena Matei, Diana Tirziu, Gina Mihai, Claudia Gheorghe.

! Formularul de înscriere împreună cu documentele solicitate trebuie depuse exclusiv în perioada de înscriere, respectiv 19 septembrie – 18 octombrie 2019, ora 23:59. Nu vor fi înregistrate formularele de înscriere trimise la o altă adresă de e-mail decât cea specificată – targ@creart.ro sau primite pe e-mail după expirarea termenului de depunere.

! Este obligația aplicantului să se asigure că documentele transmise au fost recepționate de către organizator!

! Pe site-ul www.creart.ro vor fi centralizate și afișate numele tuturor celor ce s-au înscris, datele fiind actualizate la fiecare 24 de ore.

 V. Completarea formularului de înscriere

-În funcție de produsele cu care solicitantul dorește să participe, acesta trebuie să completeze un singur formular de înscriere – cel pentru produse alimentare sau formularul pentru produse nealimentare, după caz.

-Formularele conțin mai multe sub-categorii, însă expozantul are obligația să se încadreze doar într-o singură sub-categorie dintre cele menționate.

Câmpurile din formular care sunt marcate cu simbolul * sunt obligatorii. Necompletarea acestora conduce la clasificarea aplicației expozantului ca fiind incompletă.

-Expozantul trebuie să completeze clar și concis întrebările deschise ce fac referire la descrierea produselor și să se asigure că a transmis toate informațiile necesare pentru ca organizatorul să înțeleagă activitatea desfășurată.

-Comisia de Analiză și Selecție poate reîncadra aplicanții într-o altă categorie, în funcție de datele prezentate în formular și de documentele puse la dispoziție. Totodată, Comisia de Analiză și Selecție poate decide descalificare aplicanților dacă se constată următoarele:

! Fals în declarații (de exemplu însușirea de fotografii ale altor expozanți, declarații false pe propria răspundere a procesului de producție, neconcordanțe grave în documentele atașate);

! Aplicare unui formular în folosul altei firme.

VI. Comisia de Analiză și Selecție: 21 – 25 octombrie 2019

-Selecția va fi realizată de către o Comisie de Analiză și Selecție alcătuită conform prevederilor de organizare internă ale creart.

-În cazul în care Comisia are îndoieli asupra calității sau veridicității produselor din modul în care au fost prezentate în formularul de înscriere, își rezervă dreptul să plaseze expozantul înscris într-o altă categorie sau să semnaleze materialele false.

-Comisia își rezervă dreptul de a accepta un expozant în cadrul evenimentului doar cu anumite produse prezentate în formularul de înscriere al acestuia. În funcție de specificul evenimentului și de numărul aplicanților ce doresc să comercializeze același tip de produse, Comisia își rezervă acest drept astfel încât să poată oferi publicului o paletă de produse cât mai diversificată și de o calitate superioară.

-Având în vedere spațiul limitat de desfășurare a evenimentului, Comisia de Analiză și Selecție va admite un număr total de expozanți ținând seama de numărul de căsuțe care vor putea fi amplasate în Piața Constituției.

 

1. Produse nealimentare

Având în vedere valorile artistice promovate de către creart și din dorința de a oferi publicului o gamă de produse calitative, al căror prim caracter este reprezentat de unicitate și originalitate, aplicanții care fac parte din categoriile B1 – Produse realizate de meșteri populari; B2 – Produse realizate de artiști plastici, B3 – Produse handmade; B4 – Produse naturiste de îngrijire personală, vor avea întâietate față de categoria B5 – Produse cu specific de Crăciun, realizate de terți. Analiza va fi făcută la nivelul fiecărei sub-categorii de produse, între fiecare aplicant din categoria respectivă.

1.1. Criterii de analiză și selecție:

+ Originalitatea și expresivitatea produselor;

+ Unicitatea produselor;

+ Gradul de inovație și creativitate;

+ Materialele folosite în realizarea produselor;

+ Tehnica folosită în realizarea produselor;

+ Autenticitatea și apartenența la un anumit curent sau zonă;

+ Analiza standului din cadrul unui alt eveniment;

+ Analiza activității aplicantului într-un alt eveniment organizat de către creart (dacă a mai participat), pe baza fișelor de evaluare întocmite de organizator.

+ Modul de prezentare al produselor – împachetarea produsului;

+ Modul de oferire a produsului către client: expozantul oferă clientului pungă personalizată sau alt material personalizat pentru împachetare în urma achiziționării unui produs;

+ Gama de prețuri a produselor.

 

2. Produse alimentare

Analiza va fi efectuată la nivelul fiecărei categorii de produse, evaluând aplicația fiecărui solicitant din categoria respectivă. În funcție de numărul aplicanților, de specificul evenimentului și de posibilitățile de organizare, pot fi selectați doar un anumit număr de expozanți din fiecare categorie.

2.1 Criterii de analiză și de selecție:

+ Sursa de proveniență a materiei prime și a ingredientelor folosite;

+ Statutul aplicantului: producător sau comerciant;

+ Experiența comerciantului în domeniul alimentar;

+ Tehnici specifice folosite în prepararea produselor;

+ Analiza standului din cadrul unui alt eveniment;

+ Analiza activității aplicantului într-un alt eveniment organizat de către creart (dacă a mai participat), pe baza fișelor de evaluare și a notelor de control întocmite de organizator;

+ Etichetarea produselor;

+ Ambalarea produselor;

+ Gama de prețuri a produselor;

+ Prezentare unor certificate de conformitate, de calitate sau garanție;

+ Prezentarea documentelelor ce atestă analizele realizate produselor ce vor fi comercializate;

+ Pentru produsele alimentare preparate în locație vor avea prioritate comercianții care dovedesc faptul că desfășoară activitatea în mod frecvent, respectiv că au participat la diverse târguri în București sau în alte orașe din țară sau străinătate.

+ Pentru produsul vin fiert vor avea prioritate producătorii autentici de vin, ce dețin crame și atașează la dosar atestate de producător (vie), certificate de calitate și conformitate, alături de buletine de analiză pentru produsele comercializate.

În data de 25 octombrie 2019 vor fi publicate pe site-ul www.creart.ro, atât listele cu expozanții admiși, cât și listele cu cei respinși, rezultate în urma întrunirii Comisiei de Analiză și Contestații.

VII. Comisia de Soluționare a Contestațiilor: 30 octombrie – 1 noiembrie 2019

În urma selecției realizate de Comisia de Analiză și Selecție, aplicanții pot depune contestații DOAR în scris în perioada de 28-29 octombrie 2019.

-Aplicanții pot completa un formular de contestație care va fi pus la dispoziție de creart în momentul publicării listelor cu expozanșii admiși/respinși. Pentru a fi validă contestația, formularul de contestație trebuie trimis în perioada 28 – 29 octombrie 2019, la adresa de e-mail targ@creart.ro, ora 23:59 sau depus fizic la secretariatul creart în intervalul orar 11:00 – 17:00.

-Aplicanții nu pot depune documente/prezentări suplimentare față de cele trimise inițial, pentru a fi prezentate Comisiei de Soluționare a Contestațiilor, documente ce ar fi putut constitui motivul respingerii.

-Comisia de Soluționare a Contestațiilor este alcătuită conform prevederilor de organizare internă ale creart, întrunirea acesteia având loc în perioada 30 octombrie – 01 noiembrie 2019.

-Aplicanții care vor depune contestație, vor primi răspuns în scris la aceasta.

-Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe site-ul www.creart.ro, în data de 01 noiembrie 2019.

 

VIII. Taxa de participare

Expozanții selectați să participe vor avea obligația contractuală de a achita taxa de participare stabilită de Consiliul de Administrație al creart. În taxa de participare sunt incluse următoarele servicii achiziționate de creart în folosul expozanților: căsuță (costuri de montare/demontare/întreținere/curățare), pază, electricitate, salubrizare.

Taxa de participare trebuie achitată înainte de începerea evenimentului, în termenul ce va fi comunicat ulterior de Organizator, în baza facturii emise de creart și diferă în funcție de tipul produselor comercializate, astfel:

1. Produse alimentare:

-Categoria A1* – Produse alimentare preparate în locația târgului– 25.000 lei

-Categoria A2* – Produse alimentare dulci preparate în locația târgului– 12.500 lei

-Categoria A3* – Produse  alimentare rapide preparate în locația târgului – 15.000 lei

-Categoria A4 – Produse alimentare preparate în afara locației – 6.500 lei

-Categoria A5*– Stand de băuturi și vin fiert 20.000 lei

-Categoria A6* – Stand de cafea și băuturi auxiliare – 9.000 lei

 

2. Produse nealimentare:

-Categoria B1 – Produse realizate de meșteri populari – 2.500 lei

-Categoria B2 – Produse realizate de artiști plastici – 2.500 lei

-Categoria B3 – Produse handmade – 2.500 lei

-Categoria B4 – Produse naturiste de îngrijire personală – 2.500 lei

-Categoria B5 – Produse cu specific de Crăciun, realizate de terți  – 4.000 lei

*Numărul total de kilowați disponibili pentru expozanții înscriși la categoriile A1, A2, A3, A5 și A6 este de 15 kw maxim instalați. Pentru toate celelalte categorii, limita este de 4 kw.

Nu sunt permise depășiri de consum electric sau solicitări de suplimentare al numărului de kilowați.

 

Descarcă de aici formularul pentru produse ALIMENTARE

Descarcă de aici formularul pentru produse NEALIMENTARE

About The Author

%d