Pana la 2,4 milioane de euro in ajutoare de minimis acordate pentru infiintarea a 60 de noi intreprinderi in sase judete din regiunea Nord-Est

Absolvenți certificați in cadrul proiectului FRUMOSS coordonat de Radu Onisoru

Absolvenți certificați in cadrul proiectului FRUMOSS coordonat de Radu Onisoru

120 de locuri de munca si 60 de firme noi au fost create in judetele Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui, in cadrul proiectului A.C.C.E.S. – Antreprenoriat, Consiliere si Consultanta pentru o Economie Sustenabila, derulat in perioada 16 ianuarie 2018 – 15 ianuarie 2021 in Regiunea Nord-Est de Centrul Diecezan Caritas Iasi si coordonat de Radu Gelu Onisoru, Manager de proiect si Director formare profesionala si fonduri europene.

Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 si a avut o valoare totala de peste 3,1 milioane euro, din care pana la 2,4 milioane de euro ajutoare de minimis pentru infiintarea si dezvoltarea a 60 de intreprinderi cu profil non-agricol, in mediul urban, precum si pentru crearea si mentinerea a 120 de locuri de munca in cele 6 judete aferente regiunii NE. Totodata 360 de persoane au beneficiat de imbunatatirea competentelor antreprenoriale prin participarea gratuita la cursurile de formare antreprenoriala, fiind consiliati in vederea realizarii planurilor de afaceri.

Radu Gelu Onisoru
Radu Gelu Onișoru

”Stimularea antreprenoriatului a fost unul dintre cele patru obiective pe termen lung ale strategiei pentru educatie de la nivelul Uniunii Europene, „Education and Training 2020”. inscriindu-se pe aceasta linie a educatiei antreprenoriale, pe durata celor 3 ani de derulare, proiectul a creat un context favorabil aparitiei de noi oportunitati antreprenoriale si furnizarii unui fond de informatii utile, acordarii asistentei si sprijinului necesar dezvoltarii unui mediu antreprenorial profesionist si eficient la nivelul celor 6 judete aferente regiunii de dezvoltare NE. imbunatatirea competentelor antreprenoriale, sustinerea infiintarii de noi intreprinderi cu profil non-agricol, in mediul urban, precum si cresterea gradului de ocupare pentru persoanele din regiunea Nord-Est sunt doar cateva dintre obiectivele atinse pe durata proiectelor desfasurate in cadrul organizatiei noastre”, a declarat Radu Gelu Onisoru, manager „ACCES – Antreprenoriat, Consiliere si Consultanta pentru o Economie Sustenabila” si Director formare profesionala si fonduri europene, Centrul Diecezan Caritas Iasi.

Pe durata proiectului au fost desfasurate 6 caravane de informare a publicului din cele 6 judete ale proiectului si au avut loc 18 intrevederi cu reprezentanţi ai autoritaţilor publice locale.

Despre Centrul Diecezan Caritas Iasi
Centrul Diecezan Caritas Iaşi este o organizaţie formata dintr-o echipa motivata şi responsabila care se ghideaza dupa valorile şi principiile creştine: solidaritate, respectarea demnitaţii umane şi drepturile omului, transparenţa, daruire, lucru in echipa, responsabilitate, universalitate, integritate, dezvoltare comunitara şi implicarea voluntarilor.
Asociatia promoveaza caritatea, furnizeaza servicii sociale persoanelor defavorizate, este un centru de coordonare si de resurse in dieceza de Iaşi, oferind constant modele de bune practici pentru societate, raspunzand profesionist, prin implicare şi devotament, nevoilor cu care se confrunta societatea, aducand o contributie favorabila in educarea, ajutorarea şi dezvoltarea acesteia.

About The Author

%d